Posted by on 14/10/2017

Kauden juoksutapahtumat – Vantaan puolimaraton

Tänään luvassa oli Vantaan maratonilla puolimaratonin juoksu. Kyseessä oli viime vuonna ostettu osallistuminen, mutta koska sairastelin flunssaa viime vuonna, niin siirsin silloin osallistumisen tälle vuodelle. Kyseessä oli tämän kauden viides puolimaraton. Toukokuun alussa juoksin HCR:n, joka meni hieman huonosti pohkeiden kramppien takia. Toukokuussa juoksin myös Salpausselkä Trailrun tapahtumassa polkupuolikkaan, joka oli tosi kiva ja raskas reissu. Sitten alkoikin triathlon-kesä ja juoksut oli enemmän triathlonkisoissa, kuin pelkkiä juoksutapahtumia. Tahkon kisasta oli kulunut kuukausi, kun luvassa oli Vesijärven puolikas, jossa toimin 2:10 tavoitevauhdin jäniksenä. Kyseinen vauhti pitäisi minulle olla hyvin rentoa, mutta sykkeet nousivat turhan koviksi, joka oli merkki siitä, että palautuminen oli vielä kesken. Syyskuun puolivälissä kävin Janakkalassa juoksemassa KiipFit Trailrun tapahtumassa toisen polkupuolikkaan, joka meni jo huomattavasti paremmin, mutta se viimeinen vääntö jäi puuttumaan. Kaiken kaikkiaan olin siis hyvin pitkälti kysymysmerkkinä siitä miten tänään voisi puolikas mennä. Olin ehtinyt tehdä vain muutaman vetotreenin, jotka kyllä tuntui todella hyvälle, mutta silti oli vahvasti tunne, että se on liian vähän liian myöhään. Siksi päätin lähteä rennolla asenteella, vaan testaamaan päivän kuntoa ilman turhaa painetta ajan suhteen.

 

Viestittelin seurakaverini Essin kanssa vauhdeista edellisenä iltana ja päätin, että lähden hänen kanssaan juoksemaan 1:50 jäniksen perässä. Sitten katson mille meno tuntuu. Ensimmäiset kolme kilsaa jänikset juoksivat reilusti tavoitetta kovempaa, mutta meno tuntui hyvälle. Jätin jänikset sitten taakseni ensimmäisellä juottopisteellä ja keskityin vain omaan menoon. Ensimmäinen puolikas (kierretään siis kaksi kertaa sama reitti) meni aikaan 54 minuuttia. Ihan ok, mutta tuntui helpolle. Päätin lisätä vauhtia ja yrittää tosissaan saada vauhdin nostettua niin, että saisi kunnon napakan juoksun.

 

Olin päättänyt, että en katso sykkeitä juoksun aikana vaan menen vain fiiliksen mukaan. Jokaisen kilometrin kohdalla katsoin kuitenkin aikaa. Päätin, että kun maaliin on matkaa 7 kilsaa, että voin lähteä maalailemaan aikatavoitetta tarkemmin. Siinä se sitten alkoi iskostua, että tänään voisi juosta oman ennätyksen. Kilometrit tulivat helposti ja vauhdit oli kokoajan 4:50 luokkaa. Viimeisellä kolmella kilometrillä alkoi vuorotellen pohkeissa tuntua kramppeja, mutta onneksi vain hetkellisiä. Se kuitenkin pisti vähän jarruttamaan loppukirin kanssa. Maalisuoralla piti pistää kaikki peliin, jotta pääsin alle 1:45 (jota salaa haaveilin) ja samalla vasen pohje meni kramppiin. Siinä kohtaa ei enää hidasteta, vaan juostaan jalka pökkelönä kohti maalia päkiähypellen. 😀 Todella onnistunut juoksu takana ja aivan mahtava päätös tämän kauden juoksutapahtumille. Oma ennätys järjestäjän mukaan 1h 44min 53sec. Voin lämpimästi suositella Vantaan Maraton tapahtumaa. Järjestelyt pelaavat hienosti, toimitsijat ovat todella ystävällisiä ja auttavaisia ja kaikki toimii hienosti.

 

Posted in: Juoksu, Liikunta, Tapahtuma